MDG korps geeft schooltassen voor fris begin schooljaar
10 Sep 2012, 23:00
foto
First Lady Ingrid Bouterse overhandigt een schoolpakket aan een scholier uit Brokopondo.


350 schoolkinderen van verschillende basisscholen in Brokopondo zullen het schooljaar beginnen met een goedgevulde schooltas uit het schooltassenproject van het Millennium Development Goals (MDG) Korps. Met de leuze ‘Een frisse start is een goed begin voor een succesvol schooljaar’, werd het project gestart te Klaaskreek.

De overheid heeft het project ondersteund. Minister van Sport- en Jeugdzaken Ismanto Adna, is van mening dat de kinderen geen valse start mogen maken. “Alle kinderen in Suriname moeten gelijke kansen krijgen. Ouders moeten ook hun verantwoordelijkheid op zich nemen. Als zowel de overheid als de ouders proberen om in de behoeften van het kind te voorzien, heeft het een betere toekomst”, gaf hij aan.

Onderwijs is duurzaam
Verschillende sprekers moedigden de kinderen aan om hun best te doen op school. MDG-ambassadeur Faizel Abdoelghafoer zegt dat het MDG bekend is met de problemen in het binnenland. Hij beloofde de kinderen hun problemen aan de ministers en andere actoren te zullen doorgeven, als zij beloofden hun uiterste best op school te doen.

Directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, legde de nadruk op de duurzaamheid van onderwijs. “Jeugdigen moeten onderwijs in plaats van goud gebruiken om te stijgen op de maatschappelijke ladder. Het geld dat verdiend wordt met goud is ‘easy money’. Het geld dat verdiend wordt door onderwijs is duurzaam.”
First Lady Ingrid Bouterse had ook een verrassing voor de kleuters, vertelt de persdienst van het MDG. De kleuterscholen in Brokopondo kregen van haar speelgoed om hun speelhoekjes aan te sterken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May