Kinderen hebben genoten van opendag SLM
10 Sep 2012, 04:00
foto
Kinderen mochten in groepjes de SLM-kist bekijken. (Foto: René Gompers)


Klik! "Wacht, nog ééntje, snel!". Met een brede glimlach wordt het kliekje goedgekeurd alvorens het 'modelletje' zijn weg vervolgt door het vliegtuig en een ander kindje haar plaats inneemt. De cockpit van de B737-300 trok de meeste aandacht van de bezoekers, groot en klein. Het bezichtigen van het vliegtuig was één van de activiteiten op de opendag zondag van de jarige SLM. De vliegmaatschappij bestaat 50 jaar.

De opendag is speciaal georganiseerd voor de kinderen van Para en Wanica.
"De SLM zit midden in dit gebied en verdient aan de gemeenschap hier. Met deze activiteit geven we terug", licht Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs, toe.

Veel interesse

De incheckhal was omgebouwd tot een expo ruimte. De stands belichtten de diensten van de vliegmaatschappij op de grond en in de lucht. Aan schoolkinderen werd gevraagd om tekeningen in te zenden over de vliegmaatschappij. De tientallen inzendingen oogsten evenveel bekijks als de werken van de kunstenaar 'Amat' die er ook exposeerde. Een SLM-Boeing die ondertussen was opgestegen, kreeg heel veel applaus van de bezoekers die vanuit een hangar 'live' meemaakten wat er op de landingsbaan gebeurde. In de hangar, die met geel en oranje versierd was, werd ook genoten van de zang- en dansoptredens van het CISME jeugdkoor.

Er zijn ruim 600 kinderen op de opendag afgekomen. De SLM bekijkt de mogelijkheden om deze activiteit jaarlijks te houden. "De participatie is enorm en de mensen zijn enthousiast", onderbouwt Cairo de voornemens van het bedrijf. Hoogtepunt op de opendag was dat een deel van de kinderen met de B737-300 een rondvlucht boven Paramaribo mocht maken. Bij enkelen duurde het nog even voordat angst omsloeg in 45 minuten pret in de lucht.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May