Journalisten naar mediatraining in South Dakota
10 Sep 2012, 02:30
foto
South Dakota (in het rood). De journalisten zullen na 18 uur op hun plaats van bestemming aankomen.


Vijf journalisten van verschillende mediabedrijven zijn geselecteerd voor een mediatraining in South Dakota, in de Verenigde Staten. Zij vertrekken vanochtend. Op het programma staan ontmoetingen met media professionals, sessies aan de faculteit voor 'Contemporary Media en Journalism' aan de Universiteit en bezoeken aan een lokale en universiteitskrant, een televisie station, radio talkshow en verschillende discussiegroepen.

De mediatraining vloeit voort uit het uitwisselingsprogramma dat Suriname sinds augustus 2006 heeft met South Dakota, met name op het gebied van militaire expertise, het Internationaal Militair Programma van de Verenigde staten in South Dakota. De training wordt gefinancierd door de Amerikaanse Overheid en duurt van 10 tot 15 september.

Hoge verwachtingen
Volgens Susan Ross, (vertrekkende) Public Affairs Officer van de Amerikaanse ambassade, hadden ruim 25 journalisten zich aangemeld voor de training en was de competitie niet gemakkelijk. De voorkeur ging uit naar journalisten die al enkele jaren in het vak zitten, maar nog aan het begin van hun carrière staan. Ook scholingsniveau, ervaring en en kennis van de Engelse taal zijn meegenomen in de selectie.

Aan de training doen mee Xaviera Arnhem (STVS), Widjai Ganesh (Dagblad Suriname), Ricky Ristie (RTV-Nickerie), Giwani Zeggen (Radio 10) en Raoul Lith voor Starnieuws.
De journalisten zeggen vooral geïnteresseerd te zijn in hoe de VS kijkt naar de uitwisseling en samenwerkingsmogelijkheden met Suriname, de media coverage rond de opkomende presidentsverkiezingen in de VS en de beleving en aanpak van vrije meningsuiting. Ook de werkwijze en ervaring van collega journalisten staan hoog op de agenda.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May