SZN bouwt 'one stop diabetes shop'
08 Sep 2012, 15:00
foto
Algemeen directeur Antoine Elias brengt een plengoffer na het leggen van de eerste steen voor de bouw van de 'one stop diabetes shop'.


Het L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie bouwt een ‘one stop diabetes shop’. Dit project is een ‘baby’ van de directeur van Volksgezondheid, Marthelise Eersel. Zij maakt zich sterk voor dat nagenoeg in alle districten een ‘one stop diabetes shop’ wordt opgezet.

De patiënt zal op één plek, alle specialisten, zoals de internist, chirurg, diabeet verpleegkundige, diëtist, medisch pedicure en eventueel ook de oogarts kunnen consulteren. Volgens de algemeen directeur Antoine Elias, heeft het Streekziekenhuis samen met Academisch Ziekenhuis Paramaribo de eer om als eerste alvast te starten met het project.

De bouw zal volgens Elias ongeveer SRD 350.000 kosten. Het doel van de 'poli’ is om de diabeet in een vroeg stadium te ontdekken zodat er preventief opgetreden kan worden. Volgens Letitia Palmtak, diabetes verpleegkundige in het Streekziekenhuis, kunnen in zo een ‘one stop diabetes shop’ de complicaties makkelijk en eerder ontdekt worden door de verschillende specialisten en er kan dus gelijk actie worden ondernomen. Rob Verhoeve, internist, tevens diabetes specialist, vindt het heel goed dat zo een poli opgezet wordt. Hij geeft aan dat zeker 40 procent van de patiënten in Nickerie diabeet is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May