Unesco: Alfabetisering van belang voor vrede
08 Sep 2012, 05:00
foto
Directeur van Onderwijs, Grace Lackin en Stanley Oedit, hoofd van de afdeling Volwasseneducatie en Alfabetisering, met de Unesco-poster.


De jaarlijkse Unesco-poster in verband met de Internationale dag van de Alfabetisering, 8 september, is door Stanley Oedit, hoofd van de afdeling Volwasseneducatie en Alfabetisering, aan directeur van Onderwijs, Grace Lackin overhandigd. De Unesco heeft dit jaar voor deze dag ‘Literacy en Peace’ als thema gekozen. Deze wereldorganisatie stelt zich namelijk op het standpunt dat het kunnen lezen en schrijven een wezenlijke bijdrage kan leveren aan vrede.

De bijna 800 miljoen ongeletterden in de wereld leven een overwegend achtergesteld bestaan. “Deze dag is bedoeld om aandacht te besteden aan analfabeten en kinderen die onder slechte omstandigheden leven”, verklaarde Oedit het belang van de Internationale Alfabetiseringsdag aan de onderwijsdirecteur, bij het overhandigen van de poster. De Unesco stelde 8 september in 1966 voor het eerst in als alfabetiseringsdag.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May