Staatsbedrijf Alliance wordt omgezet in een NV
07 Sep 2012, 02:30
foto
Twee jaar geleden werd het kantoorgebouw van Alliance feestelijk in gebruik genomen door minister Hendrik Setrowidjojo (rechts). Links Gilly van Holt, voorzitter raad van toezicht. De toenmalige districtscommissaris Humphrey Soekimo kijkt toe.


Het staatsbedrijf Alliance in Commewijne wordt omgezet in een Naamloze Vennootschap. Het ligt in de bedoeling om particulier kapitaal aan te trekken door een deel van de aandelen te verkopen. Alliance is ruim 2000 ha groot en beschikt over een citrusaanplant van 80 ha. Het voorstel tot omzetten van de voormalige plantage in een NV is ter discussie in de raad van ministers.

Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bevestigt tegenover Starnieuws dat een voorstel is ingediend bij de raad van ministers. "Het is nog ter discussie en ik kan geen verdere mededelingen hierover doen. Het voorstel heeft nog een geheim karakter", stribbelt de bewindsman tegen om in dit stadium openheid te geven.

Aantrekken van kapitaal
De minister merkt op dat het deel uitmaakt van het beleid van de regering om investeerders aan te trekken. Er moeten investeringen gedaan worden en er is toekomst voor Alliance. Daarom is het volgens de bewindsman nodig om een NV van dit bedrijf te maken.

Starnieuws verneemt dat er geïnteresseerden zijn die willen investeren in Alliance. Twee jaar geleden werd een nieuw kantoor te Alliance feestelijk in gebruik genomen door minister Setrowidjojo. Hij zei toen dat Alliance omgebouwd zal worden tot een agrarische stad. De bewindsman haalde aan dat er een marktgerichte aanpak zou komen, waarbij investeerders aangetrokken zouden worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May