Bouva: Nog geen enkele student AdeKUS is afgeschreven
06 Sep 2012, 07:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP)


Assembleelid Melvin Bouva, voorzitter van de vaste commissie van Onderwijs en Volksontwikkeling, meent dat het om loos alarm gaat dat ruim 2000 studenten afgeschreven worden van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Hij is op onderzoek uitgegaan en heeft met leden van het universiteitsbestuur en studentenvertegenwoordigers gesproken. Er zijn volgens Bouva maximaal 1200 studenten die vallen onder de vastgestelde dispensatie-regeling. Ongeveer 250 tot 300 studenten dreigen afgeschreven te worden, maar niemand is nog naar huis gestuurd.

Bouva zegt aan Starnieuws dat De Nationale Assemblee deze kwestie nauwgezet volgt. In een onderhoud met het Universiteitsbestuur is afgesproken dat de kwaliteit opgevoerd moet worden en studenten de kans moeten krijgen om hun studie af te ronden. "Er zijn duidelijk afspraken gemaakt over diverse zaken die aangepakt moeten worden op de universiteit. Er is SRD 50 miljoen op de begroting voor de universiteit en komend jaar zal er nog meer geld worden uitgetrokken. Wij willen resultaten zien", stelt het assembleelid.

Extreme gevallen
"Studenten die behoren tot de extreme gevallen en helemaal niet meer bezig zijn met hun studie, die zullen worden afgevoerd", is aan Bouva meegedeeld. Het assembleelid merkt op dat er zorgvuldig te werk zal worden gegaan. De assemblee had ook gevraagd om na te gaan hoe het komt dat zoveel studenten hun studie niet kunnen afronden. Er zijn ook probleemvakken en 'probleem docenten'.

Bouva wijst er op dat veel studenten ook werken. Een aantal heeft een gezin. "Wij moeten meer aandacht besteden aan avondstudie en de praktijk", vindt de politicus. Veel mensen zijn niet in staat om 's morgens te studeren, want ze moeten ook zorgen voor brood op de plank. De studiebegeleiding, die vruchten afwerpt, moet beter worden gefaciliteerd. Uiteraard moet ook de student verantwoordelijkheid nemen voor de studie. Bouva hoopt dat er wat rust komt in deze zaak en garandeert dat "de assemblee een wakend oog houdt op de universiteit".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May