BEP laat zaak Pokie en Ajaiso niet rusten
06 Sep 2012, 00:00
foto
Caprino Alendy, voorzitter van de BEP.


De politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) is niet van plan het royement van de assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso zo te laten. De rechter heeft nu tot twee keer toe besloten dat het royement in bodemprocedure uitgevochten moet wordt.

BEP-voorzitter Caprino Alendy zegt aan Starnieuws dat deze beslissing van de rechter niet betekent dat de partij het zo makkelijk zal opgeven. “Wij willen de zaak niet laten doodbloeden en ik moet nog met de juridische adviseurs kijken hoe verder te gaan”, deelt Alendy mee. Volgens hem betekent het niet dat hiermee de plannen van de BEP in gevaar komen.

Duidelijkheid nodig
“Wij willen slechts duidelijkheid hebben”, zegt Alendy. De partij houdt op 29 september verkiezingen voor een nieuwe voorzitter. Over Pokie en Ajaiso wil hij zich niet uitlaten, dan “we moeten conform de besluiten van de algemene ledenvergadering handelen en dat is wat we doen”, stelt Alendy.

De BEP-voorman is niet op de hoogte van dat er bemiddelingspogingen worden gedaan door partijgenoten en anderen om de breuk die er is met de beide parlementariërs te herstellen. “Officieel is daar niets van gezegd en heb ik er ook niets van gemerkt”, zegt Alendy.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May