Dc Bink ordent concessievergunningen Braamspunt
05 Sep 2012, 13:00
foto
Dc Ingrid Bink in gesprek met de politie, de Geologische Mijnbouwkundige Dienst en concessiehouders.


Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne krijgt veel klachten over illegale zandafgravingen op Braamspunt, aan de monding van de Surinamerivier. Zij heeft gesprekken gevoerd met de Geologische Mijnbouw Dienst, de politie en de concessiehouders. Besloten is dat de grenzen opnieuw vastgesteld zullen worden.

Bink zegt aan Starnieuws dat de verlenging van de aanvragen vlotter moet verlopen. Daarnaast zal de politie optreden, indien de concessiehouders geen geldig bewijs kunnen overleggen. Op vervallen concessies mogen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd.

Ordening nodig
“We krijgen wekelijks klachten binnen over illegale zandafgravingen. Ook weten concessiehouder niet wat de grenzen zijn van hun gebied, waardoor ze afgravingen plegen op concessies van anderen”, stelt Bink. Ze merkt op dat ordening erg belangrijk is.

Het team van GMD oriënteerde zich in het gebied en heeft de concessionarissen de vergunningsvoorwaarden voorgehouden. Gebleken is dat de palen die indertijd geplaatst waren, voor een deel vervangen zijn door landmeters van de concessiehouders. Hierdoor is volgens de dc onduidelijk waar de grenzen van precies liggen. Afgesproken is dat de concessionarissen met twee landmeters komen en dat de dc de landmeter van de staat inschakelt. Dat zal op 28 september gebeuren en dan zullen er nieuwe palen geslagen worden, zodat de grenzen van de concessies duidelijk wordt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May