Bouterse: Binnen 14 dagen beloofde correcties
05 Sep 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse dinsdag bij de beëdiging van plaatsvervangend rechter Mahinder Tedjoe.


President Desi Bouterse herhaalde dinsdag in een korte reactie tegenover journalisten dat hij binnen 14 dagen inderdaad zal komen met enkele correcties. Het staatshoofd heeft bij de viering van 50 jaar SLM, de vorige week, dit reeds kenbaar gemaakt. Hij vertrok toen naar het binnenland en zei na terugkeer verder inhoud te geven aan zijn voornemen. Bouterse bevestigde opnieuw dat de correcties in aantocht zijn.

Het staatshoofd wilde echter niet aangegeven of er in de regering of in het regeerbeleid correcties zullen komen. Hij zei wel dat er heel wat zaken zijn die niet goed gaan en daarom deze gecorrigeerd moeten worden. Hij voegde eraan toe dat het om zwaarwichtige zaken gaat. Het is niet de eerste keer dat Bouterse zich ontevreden uitlaat over de regering, het regeerbeleid en ook de coalitiepartners hebben eerder moeten aanhoren dat zij geen ontwikkelingsvisie hebben.

In het eerste kwartaal van dit jaar, was de ontevredenheid bij de president zodanig dat hij vijf ministers van zijn kabinet reshuffelde. Fractieleider Ricardo Panka van de Mega Combinatie en bestuurslid van de NDP, waar Bouterse voorzitter van is, zei recent dat binnen het overheidsapparaat, de regering en delen van de coalitie, “men niet in staat is het tempo van de president bij te houden. Als er gecorrigeerd moet worden, moet dat worden gedaan’, zei Panka.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May