Staatsolie zal Go2 uniek 'aankleden'
05 Sep 2012, 01:00
foto
Suritex-directeur Abrey Nai Chung Tong feliciteert de winnaar Gregory Kranenburg met zijn winnende inzending 'Go2'.


De directie van Suritex en de commissie die verantwoordelijk is voor de nieuwe naam van de 'Texaco-servicestations' hebben zich diepgaand gebogen over de kritieken op Go2. "Het gaat niet om de naam van de olie, maar om de servicestations. Het logo, de kleuren, de slogan, de jingle en de achtervoegsels die erbij komen, bepalen uiteindelijk de merknaam", zegt directeur Aubrey Nai Chung Tong aan Starnieuws.

De directeur van Suritex zegt dat deze kwestie beter gecommuniceerd zal worden met de samenleving. "Bij de prijsvraag is het publiek gevraagd om te participeren in de keuze van de naam. Wij willen iemand uit de samenleving de 'grani' geven, daarom hebben wij bekendgemaakt welke naam gewonnen heeft, maar er komt nog heel wat erbij kijken. Wat het uiteindelijk wordt, konden wij nog niet doorgeven, want dan is het niet de naam van de inzender", legt Nai Chung Tong uit.

Eigen karakter geven
De uiteindelijk naam krijgt een eigen karakter. De vormgeving moet nog volledig plaatsvinden. Nai Chung Tong merkt op dat haast alle namen voorkomen op Google, maar het gaat om de aankleding, schrijfwijze en welke vorm het woord heeft. "Nu zijn het drie karakters, twee letters en een cijfer", stelt de topman van Suritex. "Het kan 'go 2' of 'gowtu' van goud zijn. Olie is zwart goud".

De olie van Staatsolie krijgt geen eigen naam. Net als het gangbaar is in de oliebranche, wordt het 'diesel' en 'unleaded'. Nai Chung Tong merkt op dat als de aankleding af is, de merknaam een eigen uniek karakter zal hebben. Hij merkt op dat er ook heel positieve reacties zijn gekomen op Go2. Er zijn veel mogelijkheden om de marketing goed aan te pakken, meent Nai Chung Tong.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May