Jogi tegen 'fonds voor parlementariërs'
02 Sep 2012, 21:30
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) vindt niet dat er een fonds moet komen voor parlementariërs om projecten te financieren. "Dit is geen taak van een assembleelid. Het heeft met de uitvoering te maken. Wij hebben genoeg werk om te doen. Het beste is om geld beschikbaar te stellen aan districts- en ressortraadsleden via het districtsfonds", zegt Jogi aan Starnieuws.

In De Nationale Assemblee is een voorstel gedaan om tussen de SRD 10.000 tot SRD 15.000 per assembleelid in een fonds te stoppen. Het volk kan dan assembleeleden vragen om een project te ondersteunen. Er is een commissie onder leiding van Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) ingesteld. Binnen het parlement zijn er voor- en tegenstanders van dit project.


Onder realisatie
Jogi wijst erop dat de taak van het parlement is om wetten te maken en de regering te controleren. "Onze enige uitvoeringstaken zijn, het kiezen van de president, vicepresident, voorzitter en leden van de Rekenkamer en de leiding van het parlement. Voor de rest zijn wij niet belast met de uitvoering. Wij hebben zoveel werk en komen daar niet aan toe, moeten wij nu ook projecten uitvoeren? Moeten wij hier tijd aan besteden en wie bepaalt wat mag en niet mag", merkt Jogi op.

Het assembleelid vindt dat de regering het geld dat via de begroting is goedgekeurd, moet besteden. De nood in de samenleving is inderdaad hoog, daarom moet de regering doen wat er is beloofd aan het volk, meent Jogi. Hij wijst erop dat er nauwelijks 15% gerealiseerd is van de begroting. "Als de regering gewoon werkt, zal er verlichting komen. Wij moeten niet met het geld van de belastingbetaler ook in de uitvoering gaan zitten. Een assembleelid dat iets wil doen voor het volk, moet dat uit eigen zak doen, zoals velen dat al jaren doen", betoogt Jogi.

Zie ook fonds per parlementariër.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May