Alicia Keys trekt veel publiek naar North Sea Jazz festival
02 Sep 2012, 02:00
foto
Alicia Keys was in topvorm op het Curaçao North Sea Jazz festival. (Beeld: George Cheng Jr./Bombelman.com)


Het optreden van Alicia Keys zaterdagavond op het Curaçao North Sea Jazz 2012 festival heeft veel jongeren getrokken. Een uur voor het optreden was het festivalterrein al vol. Bij het aantreden van Keys ging het publiek helemaal uit zijn dak. Keys bracht oude en nieuwe nummers ten gehore. Zij kreeg ook veel bijval van het publiek dat samen met haar meezong.

De andere grote publiekstrekkers op de tweede tevens laatste avond van het festival, zijn de Mexicaanse rockband Mana en India Arie. Zij sluiten het festival af. Bijkans negen duizend personen hebben het festival op de eerste dag bezocht en op de tweede dag meer dan tienduizend. Deze informatie geeft de Curaçao Tourist Board. In de komende dagen worden de officiële cijfers bekendgemaakt.

Behoefte is er
Velen vragen zich af of het evenement volgend jaar weer zal worden georganiseerd. Volgens André Rojer, de Marketing Manager van de Curaçao Tourist Board belast met Noord Amerika, is het contract voor het festival gesloten voor drie jaren met de Nederlandse organisatie Mojo Concerts. "Er is wel interesse om het festival voor de komende jaren te blijven organiseren, maar hopelijk kan het contract worden verlengd".

De cijfers van het aantal bezoekers van de afgelopen jaren geven wel duidelijk aan dat er vraag is naar dit type evenementen dus wordt er hard aan gewerkt het Curaçao North Sea Jazz festival te organiseren, zegt Rojer. Aan de reacties van de verschillende Surinamers blijkt ook dat zij graag zien dat het festival weer wordt georganiseerd. Volgens Wayne Telgt, verslaggever bij Radio ABC heeft het festival de economie van Curaçao in de afgelopen drie jaren helemaal veranderd. "Deze periode is laagseizoen en de meeste hotels waren in de voorgaande jaren nauwelijks gevuld. Ik heb begrepen dat er vorig jaar al 16 miljoen US dollar is verdiend aan omzet aan het festival, dus dat geeft al aan wat voor impact het evenement heeft gemaakt voor het eiland. Daarnaast krijgt het Surinaamse publiek de kans om topartiesten te zien optreden. In Suriname komen deze artiesten helaas niet zo makkelijk langs. Dus graag zie ik het Curaçao North Sea Jazz weer terugkomen. "

Kevin Headley
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May