Promoteam vraagt om op Mitra Rambaran te stemmen
01 Sep 2012, 16:00
foto


“Wie? Nee, ik ken d'r niet”. “Komt ze echt uit Suriname? CDA?” Het valt niet mee om een politicus te promoten. Temeer als het een Nederlandse betreft. Het team laat zich niet uit het veld slaan en gaat flink verder. Er zijn wel genoeg nieuwsgierigen die willen weten over Mitra Rambaran. Zij heeft 20.000 voorkeursstemmen nodig om toegelaten te worden tot de Tweede Kamer. Vandaag trok een promoteam door het centrum van Paramaribo om de kandidaat van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) te promoten bij het Surinaamse publiek.

Mitra Rambaran is geboren in Zeist, Nederland, tijdens de studietijd van haar Surinaamse vader Johannes Rambaran. Hij studeerde theologie en werd de eerste predikant van Hindostaanse afkomst bij de EBG. Mitra Rambaran heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd en heeft een mediaopleiding gevolgd. Ze produceerde een aantal taboedoorbrekende films over zelfdoding onder Hindoestaanse meisjes en Aidsvoorlichtingsfilms over Surinamers met Hiv/Aids. Zij begon na een ‘sabbatical’ van een jaar in Suriname aan haar politieke carrière.

Deze keer onze hulp nodig
Kenneth Niekoop, leider van de promoteam, legt aan Starnieuws uit waarom er gekozen is om ook campagne in Suriname te voeren: “Elke week, elke maand vragen we hulp aan onze mensen in Holland. Deze keer wordt onze hulp gezocht. Het is tijd dat we iets terugdoen”.

Op hoeken, langs de winkels, of gewoon tussen de ‘shoppers’ wordt de politica gepromoot. Bij de 'hoofdstand' kunnen de luisteraars hun dorst lessen met orgeade in een groene cup of met groene ‘soft’ uit een witte cup. Geheel in de kleuren van het CDA. Gestoken in dezelfde kleurencombinatie vertellen de teamleden aan eenieder die het horen wil over ‘Mitra’ en waarom ze hun familie en vrienden in Nederland moeten adviseren om op haar te stemmen.

“Er heerst een crisis in Nederland. De politici smijten met vuil en geven elkaar de schuld van alles. CDA wil juist terug naar het mens zijn”, licht Niekoop toe. “Teruggaan naar een mensvriendelijke maatschappij en samen de verloedering tegen gaan is wat de CDA predikt. Mitra ook. Daarom moeten we op 12 september stemmen op deze Surinaamse vrouw. Vertel het aan eenieder in Nederland. Lijst 4 CDA Nr. 49”.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May