Ruim 1600 Surinamers op Curaçao North Sea Jazz 2012
01 Sep 2012, 01:00
foto
Curaçao North Sea Jazz Festival tijdens het optreden van Marc Anthony. (Beeld: George Cheng Jr./Bombelman.com)


Ruim 1600 Surinamers bezoeken de derde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival, dat vrijdagavond spectaculair is begonnen. Santana is de grote naam die de eerste avond afsluit. Als verrassing hebben de Venezolaanse muzieklegende Oscar D'Leon en Marc Anthony opgetreden. Het publiek is behoorlijk in de stemming.

De kaarten voor het festival zijn uitverkocht en delen van het eiland zijn afgesloten om het verkeer rond het festivalterrein vlot te laten verlopen. Er zijn deze week op verschillende plekken op Curaçao kleine concerten georganiseerd om het publiek enthousiast te maken voor het weekend van het festival.
Steeds meer Surinamers bezoeken het Jazz Festival. Onder de aanwezigen zijn minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Telesur directeur Dirk Currie en de voorzitter van 'de Moederbond' Errol Snijders.

Succesvol
Er kan nu al gesproken worden van een succesvolle editie van het festival. Alle vluchten vanuit Suriname naar Curaçao zijn volgeboekt. Ook de hotels maken goede tijden door. De drie podia genieten grote publieke belangstelling. Ghatim Kabbara, directeur van het Curaçao Tourist Board, is blij dat er weer zoveel publiek uit verschillende landen aanwezig is op het festival. Suriname is een belangrijke doelgroep.

"Het doel van het festival is om Curaçao zo aantrekkelijk mogelijk te maken en het eiland op de kaart te plaatsen. Dat is intussen bereikt en nu wordt eraan gewerkt om het festival qua omvang groter te maken, geeft hij aan. Curaçao North Sea Jazz festival is in 2010 gestart en wordt mogelijk gemaakt door Fundashon Bon Intenshon. Het festival duurt twee dagen. Zaterdagavond zijn Alicia Keys en India Arie de grote publiekstrekkers.

Kevin Headley
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May