Beëdigde kapiteins geven dorpen schoonmaakbeurt
01 Sep 2012, 06:00
foto
De kapiteins Ricardo Mac Intosch van Washabo, Carlos Lewis van Apoera en Rudolf Aroepa van Section.


De drie kapiteins van Washabo, Section en Apoera in West-Suriname hebben besloten om deze drie dorpen van vuil te ontdoen. Carlo Lewis (Apoera), Rudolf Aroepa (Section) en Ricardo Mac Intosh (Washabo) zijn samen met dorpsbewoners bezig de dorpen een flinke schoonmaakbeurt te geven en zo te werken aan een schoon milieu.

Lewis merkt tegenover Starnieuws op dat heel wat zaken aangepakt moeten worden in de dorpen. De infrastructuur is nog niet wat het wezen moet, de medische hulp moet beter op gang komen en sportfaciliteiten zijn zoek. Hij vertelt dat er een oud zwembad is dat opgeknapt moet worden, terwijl de recreatiezaal aan renovatie toe is. Ook de sportbeoefening moet bevorderd worden, zegt de kapitein.

Ontwikkeling voor gebied
Mac Intosh en Aroepa bevestigen deze tekortkomingen. Alle drie geven aan dat er een goede onderlinge verstandhouding is. Zij zijn erg blij met de komst van de Greenheart Group in het gebied. “Dit bedrijf biedt ons werkgelegenheid en er zijn goede voornemens voor de lokale bevolking. Daarnaast wordt het gebied ook goed ontwikkeld met moderne technieken”, meent Mac Intosh.
Aroepa vindt de betrokkenheid van het bedrijf met de plaatselijke gemeenschap erg belangrijk. Ook krijgt de lokale bevolking de gelegenheid zich te profileren op het gebied van sport. Zo wordt Greenheart Suriname Voetbalteam gesponsord door dit bedrijf.

Districtscommissaris Roline Samsoedien benadrukt dat West-Suriname goede perspectieven heeft. De dorpshoofden hebben handenvol werk. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het gebied en de gemeenschap, deelt Samsoedien mee. Ook de seniorenburgers zijn verwend bij de installatie van de drie dorpshoofden en de basia’s.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May