Verhoogde activiteiten MAS in vakantie op het water
30 Aug 2012, 11:30
foto


De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) verwacht in de vakantieperiode een toename van activiteiten op het water. Aanleiding voor deze organisatie dus om in de laatste editie van haar nieuwsbrief Liba Tori een beroep te doen op de gemeenschap om de nodige voorzieningen te treffen voor een veilige vaart en zich te houden aan de verkeersregels te water. Ter handhaving van de veiligheid zal de MAS verhoogde controle uitvoeren op de Surinaamse wateren, in het bijzonder bij de vakantieoorden.

De MAS zegt uit te kijken naar methoden om het gewenste gedrag bij deelnemers aan het waterverkeer te stimuleren. Om veilig en overzichtelijk verkeer op het water te bereiken worden de nodige inspecties uitgevoerd. De medewerking van het publiek, juist in deze vakantieperiode is echter nodig. Het is de bedoeling dat een ieder die zich op het water begeeft de juiste attitude aan de dag legt.

Goed voorbereiden
Ook al worden de veiligheidsvoorschriften, waaronder het dragen van een reddingsvest, in acht genomen, het is aan te bevelen dat een ieder die zich op het water begeeft, kan zwemmen. Er kunnen zich omstandigheden voordoen waarbij iemand zich in veiligheid moet kunnen brengen, benadrukt de maritieme organisatie. “Volgt u zwemlessen om minimaal het A en B diploma te halen of win hierover informatie in bij alle voor het publiek toegankelijke zwembaden”, is de tip die in dit verband gegeven wordt.

Omdat niet iedereen er geregeld op uit trekt met de boot, maar meestal in de vakantieperiode vaartrips onderneemt, is het niet vanzelfsprekend dat men altijd de juiste voorzieningen treft, meent de MAS. Door de reisduur vooraf te bepalen, kan juiste hoeveelheid benodigde brandstof en voeding meegenomen worden. “Maak aantekeningen op de kaart, zodat u weet hoe laat u op bepaalde punten moet zijn. Bepaal de koersen die u kunt aanhouden in de rechte gedeelten van de vaarroute.”

Ingeval zich calamiteiten voordoen op het water kan gebeld worden naar het nummer 118.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May