Sital: Heisa verandert niets aan afspraak
30 Aug 2012, 08:00
foto
Badresein Sital, coördinator Rijstorgaan


De heisa tussen minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het Rijstorgaan verandert niets aan de afspraak dat de rijstboeren een incentive moeten krijgen van SRD 130 per hectare padie. Dit zegt Badresein Sital, coördinator van het Rijstorgaan aan Starnieuws. Hij wil, nadat hij scherp is uitgevaren tegen Setrowidjojo, er nu niet teveel van zeggen en niet ingaan op de commentaren.

De status is gewoon dat er zo snel als mogelijk invulling aan deze afspraak gegeven moet worden. “Wat ons betreft is de hele zaak geneutraliseerd”, zegt Sital. Tijdens een ontmoeting met president Desi Bouterse dinsdag is ‘in de marge’ ook over deze kwestie gesproken. “Dus zaken gaan normaal door. We zijn bezig binnen de rijstsector te kijken naar tal van mogelijkheden. Daarover heb ik ook met de president gesproken en bereiden we een missie voor om naar het buitenland te gaan. Wanneer de missie terug is, hoort u daar alles van”, belooft Sital.

De coördinator van het Rijstorgaan heeft de vorige week Setrowidjojo ervan beschuldigd dat die een slecht management voert over het budget van LVV. Dit zette kwaad bloed bij de minister die zegt er niet van op de hoogte te zijn dat er in bijzijn van de president een afspraak is gemaakt om de boeren een incentive te geven van SRD 130. Sital laat de zaak voor wat het is. “Er is niets veranderd dan dat het beeld nu is dat er tussen de minister en mij een dispuut is, maar de afspraak gaat normaal door”, stelt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May