Brand olieraffinaderij Venezuela breidt zich uit
28 Aug 2012, 08:00
foto
Een derde olieopslagtank bij de raffinaderij is in brand gevlogen.


Het dodental van de explosie zaterdagmorgen bij de olieraffinaderij Amuay in Venezuela, is gestegen naar 48. Intussen heeft ook een derde tank op het complex vlammen gevat.

De Venezolaanse vicepresident Elias Jaua bevestigde dat de brand bij de grootste olieraffinaderij zich had verspreid. Hij gaf ook aan dat het aantal dodelijke slachtoffers van 41 is gestegen naar 48.

De oppositie kandidaat bij de komende presidentsverkiezingen, Henrique Capriles, zei dat de ramp te wijten is aan de inefficiëntie van de regering onder president Hugo Chavez. Het staatshoofd heeft een dringend onderzoek geëist van de explosie.

"Als de dingen niet goed worden gedaan, met verantwoordelijkheid, dan moet je je voorbereiden op de gevolgen," zei Capriles.

Onder investering
Capriles en andere critici van de regering Chavez hebben gezegd dat onderinvestering door staatsoliemaatschappij PDVSA heeft geleid tot een daling van de productie- en veiligheidsnormen. Volgens Chavez is er geen bewijs dat de explosie het gevolg was van slecht onderhoud. Hij zei dat de brandweer het vuur onder controle had, ondanks de verspreiding naar een derde tank.

Stella Lugo, de gouverneur van Falcon staat, waar de raffinaderij zich bevindt, zei maandag dat het aantal bevestigde doden was gestegen van 41 tot 48. Ze zei dat ongeveer de helft van de mensen die waren gestorven, leden waren van de Nationale Garde, die zorgt voor de veiligheid van de raffinaderij. Er liggen nog 31 mensen in het ziekenhuis.

Bij de explosie, die hoogstwaarschijnlijk is ontstaan door een gaslek, zijn meer dan 200 woningen en elf bedrijven beschadigd. Venezuela heeft de grootste bevestigde oliereserves ter wereld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May