Monorath: Nasibdar niet herkozen als voorzitter Nieuw Suriname
27 Aug 2012, 00:00
foto


Ondervoorzitter en assembleelid van Nieuw Suriname, Harish Monorath, hoorde in Keulen donderen toen de STVS zondagavond meldde dat John Nasibdar herkozen is als voorzitter van de partij. "Dit is helemaal niet waar. Hij heeft een verbod gekregen om een onrechtmatige vergadering uit te schrijven. Dit klopt niet. Ik lig in een deuk van het lachen en samen met mij veel districts- en ressortraadsleden van de partij", zegt Monorath aan Starnieuws.

Nasibdar liet zijn beide telefoontoestellen door iemand anders opnemen die de boodschap gaf dat "hij nu niet in de buurt is". Monorath deelt mee dat deze zaak niet zo gelaten zal worden. "Er is geen sprake van een verkiezing. Er zijn geen convocaties naar de leden geweest. Er was ook geen publicatie in de krant. De rechtmatige secretaris heeft geen vergadering uitgeschreven", benadrukt hij.

Naar de rechter gaan
Al ruim twee jaar is er een dispuut gaande in Nieuw Suriname over de rechtmatige vertegenwoordiging. Deze kwestie belandde bij de rechter. De verkiezing die eerder gehouden was door de groep-Monorath was niet rechtsgeldig. Nasibdar bleef voorzitter van de partij. Zijn termijn verliep deze maand. De rechter heeft nog geen uitsluitsel gegeven over een te houden verkiezing. De patstelling binnen Nieuw Suriname is al enige tijd gaande.

"Laten wij een strijd aangaan en op basis van eerlijke verkiezingen bepalen wie de rechtmatige vertegenwoordiger is van Nieuw Suriname. Als ik verlies, ben ik bereid afstand te doen van mijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee. Maar op zo een slinkse en goedkope wijze moet er geen politiek bedreven worden", stelt Monorath. Ook collega Premdew Lachman is volkomen verrast met de 'herverkiezing' van Nasibdar. De volgende rechtszaak binnen Nieuw Suriname is al in de maak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May