Padvindsters houden 8-daags kamp te Bosbivak
25 Aug 2012, 08:00
foto
De padvindsters die meedoen aan het 'Lustrumkamp' (Foto: SPG)


De Surinaamse Padvindsters Gilde (SPG) houdt een achtdaagse kamp op Bosbivak. De organisatie bestaat 65 jaar. Ruim negentig kabouters, padvindsters, pioniers, leidsters en kokkies nemen deel aan het 'Lustrumkamp'. Zij zijn gisteren vertrokken en blijven tot en met 31 augustus bij elkaar.

Op Bosbivak aangekomen werd als eerste aan een geïmproviseerde vlaggenmast de vlag gehesen. Het kamp werd plechtig geopend. In de gloeiende zon werden de tenten opgezet en toen begon het kampgevoel er al in te komen.

De thema's van het 'Lustrumkamp' zijn 'Together we can save our planet' en 'Capacity building'. Alle activiteiten zijn op de thema's gericht. De deelnemers krijgen informatie over dierenbescherming en het milieu. Er zijn speciale mensen uitgenodigd die over deze onderwerpen informatie zullen verstrekken. De meisjes gaan ook naar het Vlinderpark en maken een looptocht (hike). Er worden verschillende creatieve activiteiten ontplooid en ook de vaardigheden om te kamperen wordt de groep bijgebracht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May