Politie-inspecteur en agent buiten functie gesteld
24 Aug 2012, 00:00
foto


Politie-inspecteur E.P. en een politieagent in Nickerie zijn buiten functie gesteld door de korpsleiding. Zij hebben vuurwapengeweld gebruikt bij een politieoptreden, waarbij een verdachte ernstig verwond raakte en in het ziekenhuis is beland. Er moest operatief worden ingegrepen.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt tegenover Starnieuws dat zijn collega buiten functie is gesteld. Er is een onderzoek ingesteld door de afdeling Onderzoek Personeelszaken. Op basis van de uitkomst heeft de korpsleiding besloten maatregelen te treffen. Naarden legt uit dat er een grondig onderzoek plaatsvindt bij elk schietincident waarbij vuurwapengeweld wordt toegepast. Dit mag niet buitensporig zijn. E.P. is een ervaren politie-inspecteur en op basis van zijn functie ook hulpofficier van justitie.

Uit andere bronnen verneemt Starnieuws dat tijdens de operatie 'Tigri Barba' op een man is geschoten, terwijl hij wegliep. De man werd in zijn zitvlak geraakt. De familie heeft om een onderzoek gevraagd. De verdachte was bekend bij de politie. Het was niet nodig om vuurwapengeweld te gebruiken in deze zaak. Vandaar dat de korpsleiding het besluit genomen heeft om de inspecteur en de politieman buiten functie te stellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May