BEP kiest op 29 september nieuwe voorzitter
23 Aug 2012, 08:00
foto


De politieke organisatie Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zal op 29 september verkiezing houden voor een nieuwe voorzitter. Volgens BEP-topper Ronny Asabina gaat het bij deze bestuursverkiezingen slechts om het kiezen van een nieuwe voorzitter.

De bestuursleden komen uit de vertegenwoordigers die door de kernen zijn voorgedragen. Dit is volgens Asabina al gebeurd op 25 februari, de vergadering waarop Diana Pokie en Waldie Ajaiso zijn geroyeerd uit de partij. Dat de huidige voorzitter Caprino Alendy definitief afstand doet van zijn positie, is volgens Asabina niet zeker. “Het is nu verkiezingstijd binnen de partij en eenieder die wordt voorgedragen kan het worden.

Kernen bepalen
Asabina zegt geen belangstelling te hebben voor het voorzitterschap van de BEP. “Daar zal niet op terugkomen. Ik heb geen ambitie om voorzitter van de partij te worden, hoewel ik wel mensen achter mij heb die dat wel willen”, zegt hij. De parlementariër merkt op dat in de samenleving namen worden genoemd als eventuele opvolgers van Alendy. Een daarvan is ex-minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid. “Maar dan moet ook hij voldoende stemmen halen binnen de kernen”, stelt Asabina.

De BEP telt meer dan 200 kernen. Op de vergadering van 25 februari is besloten dat kernen buiten de traditionele gebieden van de partij, zoals Nickerie, ook een zetel krijgen binnen het bestuur. Er moet nog worden vastgesteld uit hoeveel leden het hoofdbestuur zal bestaan. Tot nu toe zijn het er dertien. Op 29 september zal per kern of regio een stem worden uitgebracht op elke persoon die zich kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May