Wilfried Meyer leidt vakbond Telesur
21 Aug 2012, 20:30
foto
Wilfried Meyer


Wilfried Meyer is de nieuwe voorzitter van de vakbond van werknemers bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur. Hij had de functie van de in 2010 overleden voorzitter Henk Shields tot nog toe waargenomen.

De Telegraaf- en Telefoonwerknemers Organisatie Suriname (TTWOS), had vorig jaar oktober al verkiezingen gehouden, maar er was onderlinge ontevredenheid over de stemming in het district Nickerie. De algemene ledenvergadering accepteerde de uitslag niet en vroeg om nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Diverse instanties, waaronder de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname, hebben geprobeerd om tot een vergelijk te komen met de kandidaten van de twee groepen die hebben deelgenomen aan de verkiezingen. Uiteindelijk heeft een voorbereidingscommissie de nieuwe verkiezingen op 16 augustus gehouden. Er waren twee kandidatenlijsten, één met Roy Haverkamp als voorzitter en de andere met Wilfried Meyer.

Naamswijziging
61% van de geregistreerde leden van de vakbond hebben gestemd en kwam Meyer uiteindelijk als overwinnaar uit de bus. De overige gekozen bestuursleden zijn K.Rommy, C.Arichero, O.Saeroon, R.Sodinomo, S.Liefde en A.Zebeda. Van de lijst Haverkamp zitten in het nieuw bestuur K.Welzijn, J.Mac Intosh, G.Hew A Kee en H.Panka.

De TTWOS had enkele jaren geleden, met het oog op de aangekondigde liberalisatie van de telecomsector, een naamswijziging ondergaan en stond bekend als de CWOS, Communicatie Werknemers Organisatie Suriname. Echter blijkt dat door administratieve onvolkomenheden deze naamswijziging niet op de juiste wijze is afgehandeld en daardoor ook niet is afgekondigd in het staatsblad. De organisatie zal deze wijziging opnieuw ter hand nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May