Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie nu lid ABOP
22 Aug 2012, 03:30
foto
Stefanus Ligorie


Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie is actief lid geworden van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Hij heeft het lidmaatschap van de partij aanvaard. Bij de installatie van het jongeren afdelingsbestuur van Marowijne, is hij door voorzitter Ronnie Brunswijk geïnstalleerd als ondervoorzitter.

"Mijn ambitie is om zoveel mogelijk leden te werven voor de partij", zegt de ABOP’er. Opvattingen dat er voor hem nu een positie of verkiesbare plaats bij de verkiezingen van 2015 weggelegd is, wijst hij af. "Ik focus me nu op de groei en het transformeren van de partij tot een nationale partij voor alle Surinamers, ongeacht etnische afkomst, cultuur en religie". Ligorie zegt dat zijn ideaal is de ABOP tot een grotere partij te helpen maken. "Ik hou me nu dus niet bezig met andere posities."

Uitdaging
Ligorie denkt dat velen in Marowijne zich terug zullen kunnen vinden in zijn besluit, en anderen misschien weer niet. "Maar ik zie het als een uitdaging om ze ervan te overtuigen dat de stap die ik gemaakt heb, een goede is", benadrukt hij. Daarom heeft hij de keuze ruim voor de verkiezingen van 2015 gemaakt. "Ik geloof dat een vroeg begin, het halve werk is."

Ligorie zal zich in de komende periode oriënteren in Marowijne. Hij is van plan met de mensen te praten, naar hen te luisteren en te horen wat hun verwachtingen zijn. Op die manier wil hij samen met hen, sociale, sport-, educatieve en bewustwordingsprojecten uitvoeren, geeft hij aan.

Met een ieder kunnen werken
"Het is zijn persoonlijke keuze", zegt Praathna Sital, ondervoorzitter van het Jeugdparlement. Zij is momenteel waarnemend voorzitter, omdat voorzitter Derrel Boetoe uitlandig is. Sital wijst erop dat sinds de oprichting van het Jeugdparlement is afgesproken dat jeugdparlementariërs hun politieke voorkeur mogen hebben, maar moeten nalaten dat die keuze van invloed is op hun werk binnen deze jongerenorganisatie.

De zittingsperiode van het huidige jeugdparlement eindigt in december komend jaar. Volgens Ligorie heeft het lidmaatschap van de partij wettelijk geen consequenties voor zijn positie als jeugdparlementariër. "Als jeugdvertegenwoordiger moet je met een ieder kunnen werken, dus wat mij betreft niet alleen met ABOP'ers, maar met alle Surinamers", zegt Ligorie.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May