VSMB wil elektronische test melk
21 Aug 2012, 15:00
foto


De Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB) houdt vanavond een spoedvergadering in de recreatiezaal te Reebergproject. Voorzitter Laurence Pereira zegt aan Starnieuws dat de alcoholtest in melk elektronisch moet worden gedaan. Nu is er volgens hem sprake van willekeur. Dagelijks worden tussen de 2400 tot 2500 liters melk afgekeurd. De boeren lijden grote verliezen.

Pereira zegt dat het ook voorkomt dat de afgekeurde melk, na vijf minuten weer goedgekeurd wordt omdat deze door iemand anders aangeboden wordt. Volgens hem worden boeren opzettelijk benadeeld door de Melkcentrale. Er zou ook sprake zijn van oneigenlijke concurrentie.

Gerommel
"Er wordt gerommeld binnen het bedrijf. Mensen die dit doen, moeten naar huis. Er moeten eerlijke mensen op die posten komen", stelt Pereira. Hij merkt op dat vanavond de zaken open en bloot zullen worden besproken. Er zijn genoeg bewijzen om de beschuldigingen te staven, beweert Pereira.

De VSMB vindt dat volgens wet en recht gehandeld dient te worden. Er moet een objectieve test zijn van de melk, waardoor er niet gerommeld kan worden. Pereira wijst erop dat bij wet is bepaald dat alcoholkeuring voor Suriname wettelijk is vastgelegd op 70%. Dit percentage is vanaf juni opgevoerd naar 85%. "Dit is tegen de wet. In de hele wereld is het percentage 72%. Wij protesteren al zo lang, maar er wordt niet naar ons geluisterd. Daarom komen wij in spoedvergadering bijeen en zullen een standpunt innemen", stelt Pereira in het vooruitzicht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May