Brahim wordt na zes maanden betaald uit 'fonds'
21 Aug 2012, 06:00
foto


Antoine Brahim, die per 15 september benoemd is tot directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zal de eerste zes maanden betaald worden uit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid. Daarna zal hij zijn salaris ontvangen uit het 'Fonds voor Versterking van de constitutionele functie van de regering'.

Deze beslissing is vervat in een presidentieel besluit. Brahim is aangetrokken als 'functionaris in Algemene Dienst van de Staat'. President Desi Bouterse stelt dat er dringende behoefte is aan een algemeen directeur aan het hoofd van het AZP. "Er bestaat aanleiding een ter zake deskundige functionaris met deze functie te belasten".

Intussen is er een contract met Brahim gesloten. Maandelijks zal hij ruim SRD 63.000 ontvangen en verder ook secundaire voorwaarden. Zijn honorarium komt neer op SRD 80.000. De vergoeding van Brahim heeft voor veel ophef gezorgd in de samenleving. Ook in het AZP is er kritiek op het salaris.

In De Nationale Assemblee heeft de oppositie enorme kritiek geleverd op het in te stellen fonds. De oppositie wijst erop dat het budgetrecht uitgehold wordt door dit fonds. Het Nieuw Front vindt dat dit fonds in strijd is met de grondwet. De president wordt ervan beschuldigd een 'administratieve coup' te hebben gepleegd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May