Randjietsingh: Sampie en Albitrouw toelaten tot DNA
21 Aug 2012, 00:00
foto
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh


De Nieuw Frontfractie komt dinsdag bijeen voor het innemen van een gezamenlijk standpunt over het toelaten van Heintje Sampie en Romeo Albitrouw als nieuwe leden van De Nationale Assemblee. De VHP-fractie heeft maandagavond vergaderd over deze kwestie. "Wij vinden dat de wet toegepast moet worden en de nieuwe leden toegelaten moeten worden", zegt assembleelid Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP) aan Starnieuws.

Randjietsingh, die ook fractieleider is van het Nieuw Front, merkt op dat het belangrijk is om een gezamenlijk standpunt te hebben. De nieuwe leden moeten uiterlijk 23 augustus worden toegelaten. "We moeten gezamenlijk optreden daarom willen wij met elkaar afstemmen", zegt de politicus. Hij merkt op dat er veel druk wordt uitgeoefend uit de politieke hoek om nieuwe verkiezingen te houden in Brokopondo en Sipaliwini.

Naleven van de wet
"Wij hebben meegewerkt om de terugroepwet te maken. Het is belangrijk om na te gaan of de procedure correct is toegepast", zegt Randjietsingh. Deze kwestie is bestudeerd en de stappen zijn juist gezet. Het assembleelid merkt op dat het Centraal Hoofdstembureau op een juiste wijze de wet heeft toegepast. De BEP heeft Diana Pokie en Waldie Ajaiso teruggeroepen. Dit is bekrachtigd door het Centraal Hoofdstembureau.

Randjietsingh die jurist is, wijst erop dat in de grondwet is opgenomen dat leden hun lidmaatschap verliezen als ze teruggeroepen worden door de partij. De wet is tot stand gekomen nadat vijf parlementariërs de VHP de rug toekeerden en samen met de Nationale Democratische Partij een regering hebben geformeerd.
Nieuw Front heeft ervoor gezorgd dat deze wet van kracht is. "Wij gaan ons houden aan recht en wet", stelt Randjietsingh.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May