Ouders Sergio terecht; jongen verzint verhaal
18 Aug 2012, 06:00
foto
Sergio Elam


De 12-jarige Sergio Elam, die aan de politie gezegd had dat hij Sergio Kadosoe heet, is opgehaald door zijn familie. De ouders hadden twee weken geleden aangifte gedaan dat Sergio van huis is weggelopen. De jongen was betrokken bij een strafbaar feit, waardoor hij opgepakt was door de politie en naar doorgangscentrum 'Opa Doeli' overgebracht.

De politie stuurde een oproepbericht naar de media met een foto van Sergio. Aan de ouders of familieleden werd gevraagd om contact met de politie te maken. "Familieleden zagen de foto van de jongen op Starnieuws en hebben meteen contact gemaakt met de politie. Toen kwam het ware verhaal naar buiten", zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden.

Geen foto
De ouders van de jongen hadden geen foto waardoor de politie geen verband kon leggen in deze zaak. Sergio beweerde dat hij samen met zijn vader in Frans-Guyana woont. Hij was hier op bezoek en wist niet precies wat het logeeradres was. De jongen zei ook dat hij tien jaar was in plaats van twaalf. De politie kon hem niet naar huis sturen, nadat bleek dat hij ingesloten hoefde te worden voor het vergrijp. Gezien zijn leeftijd, besloot de politie de ouders van de jongen op te sporen.

Naarden zegt dat achteraf blijkt dat Sergio gewoon hier woont. Hij is zelfs over van de vijfde naar de zesde klas. De jongen heeft de politie bewust verkeerde gegevens verstrekt. De politiewoordvoerder wijst erop dat het belangrijk is dat ouders/verzorgers foto's hebben, waardoor effectief opgetreden kan worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May