BiZa plant algemene begraafplaats in Paramaribo-Noord
16 Aug 2012, 21:00
foto
Minister Moestadja in een ontspannen sfeer met de leden van de Stichting PI-Puas.


De regering wil in Paramaribo-Noord, terrein reserveren voor een algemene begraafplaats. Deze toezegging deed minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (BiZa) aan het bestuur van de stichting Pekabaran Injil- Paguyupan Urip Anyar Suriname (PI-Puas). De bestuursleden hadden zich tot de minister gewend voor het verkrijgen van een stuk grond dat gebruikt kon worden als begraafplaats.

Deze stichting houdt zich met kerkelijke- en sociaal maatschappelijke activiteiten bezig. Leden van PI-Puas kunnen al geruime tijd moeilijk een plek bij de bekende begraafplaatsen bemachtigen voor het begraven van een overleden geliefde. Indien dit toch lukt, betekenen de extra hoge kosten die hiermee gepaard gaan een ander obstakel.

Tussenoplossing
Tijdens het onderhoud met de vertegenwoordigers van het bestuur, belde Moestadja zijn collega van Ruimtelijke Ordening Bos- en Grondbeheer, Ginmardo Kromosoeto, en legde hem de kwestie voor. Kromosoeto beloofde de problematiek te zullen bestuderen. Na dit gesprek gaf Moestadja aan dat bij de overheid al het plan bestaat om in Paramaribo-Noord een stuk terrein te gebruiken ten behoeve van begrafenisactiviteiten voor alle geloofsovertuigingen. Deze groepen zullen het hun toegewezen deel dan zelf moeten onderhouden.

Omdat de plannen voor een algemene begraafplaats nog in de toekomst liggen, was er een tussenoplossing vereist. Moestadja heeft in samenspraak met districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne, de stichting toestemming gegeven voorlopig gebruik te maken van de openbare begraafplaats aan de Soetjieweg.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May