Priya Kasimbeg, 'The Most Excellent Student'
15 Aug 2012, 10:00
foto
Priya Kasimbeg, 'the best of the best'. Onderdirecteur Onderwijs, Ruben Soetosenojo doet haar de 'silvercap' op.


Priya Kasimbeg is bij de uitreiking van de Student Exellence Award dinsdagavond uitgeroepen tot 'the best of the best'. De Rotary Club Paramaribo Central heeft in Hotel Krasnapolsky voor de 26ste keer de best geslaagde op het vos-niveau beloond voor hun studieprestaties. Priya komt van het Arthur Hoogendoorn Atheneum.

'The Most Excellent Student' kan niet geloven dat zij uit 's lands 23 top geslaagden als beste gekozen is. "Eigenlijk verdienen we die titel allemaal", zegt ze nuchter. "Vergelijken is moeilijk omdat we allemaal onder verschillende omstandigheden tot deze prestaties zijn gekomen".

Meer dan cijfers
De Rotary Club eert de best geslaagden niet alleen omdat zij de beste studieprestaties van hun school hebben geleverd. De Rotarians menen dat hun succes het resultaat is van diverse factoren. "Ze zijn sowieso de best geslaagden op basis van cijfers", legt Rakesh Adhin, president van Rotary Club Paramaribo Central uit. "Wij zijn op zoek gegaan naar wat hen drijft en hebben ook gelet op hun sociale vaardigheden. Het gaat erom dat je niet alleen knap bent maar dat je ook een volwaardig burger wordt".
Een gezonde levensstijl, zelfvertrouwen en respect voor waarden en normen zijn enkele aspecten waar er gelet op werd.

Onderdirecteur Ruben Soetosenojo die het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling vertegenwoordigde, is onder de indruk van Kasimbeg. "Ze bewijst dat het niet alleen om hoge cijfers gaat maar dat de juiste attitude ook van belang is. Zaken die nodig zijn om het land op te bouwen". Soetosenojo is lovend over deze activiteit van de Rotary club: "Het is prijzenswaardig dat er ook aandacht geschonken wordt aan de best geslaagden. Het stimuleert de leerlingen om hun prestaties te verhogen".

Cadeautjes
De best geslaagden werden beloond met onder andere vliegtickets, blackberries, laptops, tablets, fietsen, studentenrekeningen, pakketten, boeken en geldbedragen. Het Arthur Hoogendoorn Atheneum ontving van de Ninon Brunings Foundation een computer voor het leveren van de 'beste onder de best geslaagden'.

'The Most Excellent Student' weet nog niet wat ze zal worden na haar studietijd.
Over een week vertrekt zij naar Amerika om te studeren aan de New York University. Haar hoofdstudies zullen zijn 'physics' en 'computerscience'. Daarnaast zal ze zich verdiepen in 'humanities' en cultuur. "Ik ga nu gewoon doen wat ik leuk vind. Ik zal uiteindelijk zeker nuttig zijn in de maatschappij", verzekert Kasimbeg.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May