Overstroming Oost-West niet te wijten aan lekbeteugelingsdam
14 Aug 2012, 22:10
foto


De overstroming op de Oost-West verbinding in het district Coronie is helemaal niet te wijten aan de breuk van de lekbeteugelingsdam. Het gaat om het gebied ten oosten van paal nul. Ook het water in de Coroniezwamp staat erg hoog, door de zware neerslag. Allemaal waarnemingen van Landbouw-onderdirecteur Soerish Algoe.

De gebieden die nu onder water staan, vallen volgens hem niet onder het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Volgens Algoe zijn de afvoerlozingen die vanaf de Oost-Westverbinding tot de Atlantische Oceaan gaan, niet opgeschoond. “Er zouden meer duikers geplaatst moeten worden over de Oost-Westverbinding, zodat het overtollig water gemakkelijk kan worden afgevoerd naar de Atlantische Oceaan”, zegt de LVV-functionaris.

Hij stelt dat ondanks de dambreuk er zich geen problemen voordoen vanaf paal 0 tot Burnside. “De gebieden die nu onder water zijn, hebben niets te maken met de lekbeteugelingsdam, daar waar onder water ligt heeft geen enkele dam”, benadrukt Algoe. Al weken kampt het district met een dambreuk van ongeveer vijf meter. Maar doordat de voet van de dam is versmald, moeten nu palen worden geheid, wat ertoe zal leiden dat het klei gaat afkalven.

“Dan zal de situatie nog erger worden, dus heeft het ministeriee besloten nog even te wachten totdat het waterniveau is gedaald, zodat er makkelijk gewerkt kan worden.” Het ministerie zou dan de hele dam kunnen aanpakken, zegt Algoe. Volgens het aannemingsbedrijf Sintec zal vanaf zaterdag weer aan de dam worden gewerkt en zal deze over de gehele lengte worden aangepakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May