Kinderen alleen thuis, huis afgebrand
14 Aug 2012, 17:25
foto
In een woonhuis aan de Verlengde Gemenelandsweg ontstond er vanmiddag brand. (Foto: Santosh Gangaram Panday)


Aan de Gemenelandsweg nummer 169 is vanmiddag een woonhuis afgebrand. Brandweerwoordvoerder Glenn Cooman zegt aan Starnieuws dat het gaat om een laagbouwhuis met een zoldertje. Het huis was lange tijd geleden half afgebouwd, maar was wel bewoond. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen volwassenen in het huis. Drie kinderen, een jongen van 4 en twee meisjes van 5 en 12 waren in de woning.

Op een gegeven moment zagen buurtbewoners dikke rookwolken uit de woning komen en sloegen alarm. Terwijl de brandweer die net daar in de straat is, aankwam werd de inboedel door de buurtbewoners uit het brandende pand gehaald. Volgens Cooman is dat redelijk goed gelukt.

Met vuur gespeeld
Cooman zegt dat in het rapport van de brandweer staat aangegeven dat vermoedelijk het jongetje van 4 jaar met lucifers of een aansteker speelde waardoor de brand is ontstaan. Het leek de brandweer vreemd dat de brand op de zolder begon. Een nader onderzoek wees uit dat er een ladder in het huis aanwezig was die toegang gaf tot de zolder. Het vermoeden bestaat dat het jongetje via de ladder op de zolder is beland, waar hij met lucifers of een aansteker bezig was.

De jongen liep lichte brandwonden op. Het huis is in de vlammen opgegaan. Het was van steen opgetrokken en had een dak van dakpannen. Cooman zegt dat er onderzocht wordt als het om gewone pannen gaat of om asbest. Hij weet niet of het pand was verzekerd tegen brand.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May