‘Geschorste’ bonden blijven zich roeren
14 Aug 2012, 08:00
foto


“We hebben de brieven ontvangen en zijn bezig met de voorbereidingen”, is alles wat Moederbondsvoorzitter Errol Snijders op dit moment kwijt wil aan Starnieuws. Hij heeft een brief ontvangen van de advocaat van John Seedorf en Murwin Leeflang.

In die brief wordt gesteld dat zijn cliënten de convocatie voor de vergadering van 1 augustus niet tijdig hebben ontvangen en dus niet aanwezig konden zijn. De convocatie aan Leeflang is bezorgd bij Huize Ashiana, terwijl de advocaat niet duidelijk kon aangeven wanneer die van Seedorf is afgegeven. “Het is cliënten tot heden niet duidelijk of de vergadering voortgang heeft gehad en of m.b.t. de voorgestelde agenda op die vergadering besluiten zijn genomen. In ieder geval zijn cliënten van mening dat alle eventueel onder deze omstandigheden op een dergelijke vergadering, in hun afwezigheid genomen besluiten nietig c. q. vernietigbaar zijn. Deze besluiten zullen dan ook door cliënten worden genegeerd c. q. aangevochten zodra deze bekend worden”, schrijft advocaat E.C.M. Hooplot.

In een andere brief vragen vier bonden om een besturenvergadering om de bestuurscrisis binnen de vereniging te bespreken. Op de agenda die deze bonden voorstellen, is ook opgenomen het ontslag van het huidig zittend Verbondsbestuur en de benoeming van een interim-bestuur met als kerntaak het houden van verkiezingen voor een nieuw Verbondsbestuur binnen twee maanden. “De bonden krijgen hun vergadering”, zegt Snijders. De bonden die de vergadering hebben aangevraagd zijn de bonden bij Huize Ashiana en STVS onder leiding van Murwin Leeflang, de Bond van Milieu-inspecteurs bij het BOG (David Bakker) en de Bond van Personeel bij de ontvanger der invoerrechten en accijnzen (Blokland).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May