Leo Brunswijk schenkt fietsen aan leerlingen Stoelmanseiland
14 Aug 2012, 04:00
foto
De fietsen heeft Leo Brunswijk geschonken aan de leerlingen die het beste rapport hebben van voj-Stoelmanseiland.


De leerling met het beste rapport van mulo en lbgo van de nieuwe school op Stoelmanseiland in district Sipaliwini hebben elk een fiets ontvangen van Leo Brunswijk. "Ik geef elk jaar een school een cadeau. Deze keer heb ik gekozen voor Stoelmanseiland", zegt Brunswijk aan Starnieuws. Hij wil hiermee de leerlingen stimuleren om harder hun best te doen.

Schooldirecteur Erwin Mallet is blij met de geste van Brunswijk. "Hij was in januari geweest op de school en had beloofd twee fietsen te zullen schenken. De leerlingen hebben extra hun best gedaan om betere resultaten te behalen. Met 86 punten heeft Christel Pinas het beste rapport van lbgo. Zij is over naar de tweede klas. Lisanna Abiako is naar de tweede klas van Mulo Stoelmanseiland. Zij heeft 74 punten. Mallet zegt dat er afstanden te voet afgelegd worden van een half uur van bijvoorbeeld van het vliegveld naar het einde van het dorp. Op de fiets kunnen de leerlingen zich sneller bewegen.

Meer dan 90% over
De directeur is gelukkig met het resultaat dat geboekt is op school. De school bestaat één jaar en 90% is overgegaan. Het gaat om een mulo en een lbgo klas. In de muloklas zijn dertien van de zestien leerlingen overgegaan. Van de 23 kinderen van lbgo zijn 22 over.

Komend schooljaar zal de school worden uitgebreid. Mallot verwacht 150 nieuwe inschrijvingen. Dit gelet op het aantal geslaagden van scholen in de omgeving. Er is ook een internaat gebouwd dat in oktober in gebruik zal worden genomen. Hier kunnen ruim 200 leerlingen worden opgevangen. De school heeft behoefte aan nog ongeveer zes leerkrachten. Minister Shirley Sitaldin bracht afgelopen week een bezoek aan Stoelmanseiland en heeft alle medewerking toegezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May