Inter Moengotapoe Bekerkampioen 2012
12 Aug 2012, 20:35
Aanvoerder Patrick Jimmy van Inter Moengotapoe met de beker.

Het is de ploeg van clubpresident Ronnie Brunswijk gelukt beslag te leggen op de SVB/Suribet Beker. De Moengonezen wonnen vandaag de wedstrijd tegen Excelsior met 5-2 in het André Kamperveenstadion.

Onder geringe publieke belangstelling startte de ploeg van Inter Moengotapoe agressief om snel aan een doelpunt te komen. Na ongeveer 10 minuten spelen gelukte het Ives Vlijter, zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te brengen. Na enkele minuten bracht de ploeg van Excelsior de stand in evenwicht 1-1. Kort voor rust werd het 2-1 voor Inter Moengotapoe, wat ook tevens de ruststand was.

Overwicht Inter Moengotapoe
In de tweede helft probeerde Excelsior via goed opgezette aanvallen, achter de verdediging van Inter Moengotapoe te komen. Er werd gezorgd voor openingen in de verdediging bij Excelsior. Dit resulteerde in het derde, vierde en vijfde doelpunt van Inter Moengotapoe. Excelsior kreeg nog de gelegenheid een tweede doelpunt te scoren. Eindstand: Inter Moengotapoe 5 - Excelsior 2. Amaaktie Maasie van Inter Moengotapoe scoorde een hattrick in deze wedstrijd.

Na de ontmoeting werden de prijzen gelijk uitgereikt. Minst gepasseerde doelverdediger van de Bekercompetitie is Ronny Aloema van Robinhood.
Topscorer met 9 doelpunten is Jermain Pinas van Excelsior.
Excelsior kreeg als semikampioen een beker en een bedrag van SRD 3.500.
Kampioen Inter Moengotapoe kreeg een beker en SRD 7.500. De Presidentscub zal gespeeld worden tussen Robinhood en Inter Moengotapoe.