VPP wil dringend gesprek met staatshoofd
13 Aug 2012, 04:00
foto
Bramdew Rampadarath, voorzitter VPP.


De Vereniging van Padie Producenten (VPP) wil dringend een gesprek met president Desi Bouterse. Voorzitter Bramdew Rampadarath van VPP zegt aan Starnieuws dat de rijstsector steeds achteruit gaat en dat er geen goede vooruitzichten zijn. Daarom hebben de landbouwers te kennen gegeven dat ze nu zelf met de president willen communiceren om uit dit probleem te geraken.

Rampadarath merkt op dat de oogst de komende week zal aanvangen. Zo zijn de beloofde incentives van SRD 130 per hectare nooit uitgekeerd aan de landbouwers. Ook weten de boeren niet wat voor opkoopprijs er gehanteerd zal worden dit seizoen. “We zijn aan onze lot overgelaten en bevinden ons in troebel water. Er is niemand die zich om de rijstsector bekommerd en met de dag is het slechter gesteld. Er is niks georganiseerd en de vooruitzichten zijn er niet”, meent Rampadarath.

Volgens Rampadarath zal de VPP alvast de president via een verzoekbrief op de hoogte stellen. Hij vertelt dat het erg belangrijk is dat er nu ingegrepen moet worden. Terwijl er overal in de wereld geschreeuwd wordt over voedselschaarste, gaat de rijstsector in ons land steeds achteruit”, benadrukt de VPP-voorman.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May