Echtpaar Emanuelson super gelukkig met 'Koloku'
06 Aug 2012, 10:00
foto
Het echtpaar Emanuelson. (Foto: Rachel Dompig)


Het echtpaar Emanuelson is super gelukkig met de bekroning van ‘Koloku’. Dit moment is een hoogtepunt in het huwelijk van Monique Meursing en Sergio Emanuelson. Zij zijn nog dichterbij elkaar gekomen. “Koloku is geboren in ons huis en het is geweldig dat de samenleving helemaal ingenomen is met het lied. Ik ben er trots op dat ik die ring aan mijn vinger heb en mijn man de wereld vertelt dat ik zijn Queen ben. Ik voel mij de koningin van Suriname. Mijn echtgenoot is de beste van alle mannen. Hij is gewoon super”, vertelt Monique Emanuelson- Meursing aan Starnieuws.

Natuurlijk hebben ze hun moeilijke tijden ook gehad binnen het huwelijksleven, maar de basis is liefde en volharding. Door de minder prettige ervaringen zijn ze elkaar beter gaan leren kennen en waarderen.“Geen enkel mens op deze wereld is volmaakt. Elk mens heeft positieve en negatieve eigenschappen. Lief en leed delen we samen”, voegt Monique eraan toe. Toen zij het lied voor het eerst hoorde, kwam zij er niet onder uit wat ruimte te creëren voor zichzelf, omdat zij overrompeld werd door de vertolking van Shanice Redan. “Ik wist niet wat ik hoorde. Ik wilde alleen in de kamer liggen met de headphone op en het lied rustig beluisteren. Ik ben toen op bed gaan liggen om vooral de woorden te verwerken. De tranen van blijdschap en dankbaarheid rolden over mijn wangen”, vertelt zij.

Grote eer
De vreugde kan nog niet helemaal beleefd worden, omdat het koppel een sterfgeval heeft in de familie. Dit moment heeft het wel lichter gemaakt om het gevoel van verdriet te compenseren”, legt componist Sergio Emanuelson uit. Voor hem was het een grote eer dat bijna het geheel Surinaamse volk, dat aanwezig was in de Anthony Nesty Sporthal kon staan en zeggen dat Koloku het winnend nummer moet zijn.

“Het leek alsof ik zweefde. Ik was in de zevende hemel. Het is een prettig gevoel, dat mijn werk zo gewaardeerd is. Het is een inspiratie om verder te gaan met mijn creativiteit”, meent hij. Ook van de familie kregen zij een staande ovatie met hun behaalde mijlpaal.

Geen rechten op lied
Volgens de schrijver heeft hij geen zeggenschap meer over de rechten van het lied. “Als ik het nummer zou willen gebruiken moet ik eerst toestemming vragen aan de Stichting ter bevordering voor Kunst en Cultuur. Ik heb een contract moeten tekenen waarin vermeld is dat ik mijn tekst en melodie verkoop aan de Stichting voor SRD 500. Je verkoopt jouw recht voor vijftig jaren”, voegt hij er aan toe. De kosten voor het registeren van de clip en het arrangeren van het lied zijn daarom ook voor rekening van de Stichting ter Bevordering voor Kunst en Cultuur.

Bij de regie van Mi sa sji a tangi in 2010 was hij niet tevreden over de videofilm. Om de te voorkomen dat hij weer teleurgesteld zou zijn over de clip besloot hij een eigen regisseur in arm te nemen, maar moest hij de kosten betalen die boven het gebudgetteerde bedrag liepen. Hij ging in zee met mediabedrijf, Horizon Media om zijn productie te finaliseren zoals hij dat wilde. Het verschil van de begrote kosten is gefinancierd door sponsors, die hij had aangeschreven.

Rachel Dompig
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May