Jurgen Themen loopt rond 6 uur ‘s ochtends
04 Aug 2012, 01:30
foto


De Surinaamse Olympisch atleet Jurgen Themen loopt zaterdagochtend, iets over zes uur Surinaamse tijd de 100 meter in London. Themen start in de 2e heat van de openingsserie en heeft van zijn zes tegenstanders de op een na beste persoonlijke tijd achter zijn naam staan, 10.38. Stephan Playfair, een grote fan van Jurgen, en anderen die weten hoe hard hij getraind heeft, verwachten dat hij in de halve finale zal belanden.

Alleen Wilfried Bingangoye uit het Afrikaanse Gabon heeft een snellere tijd gelopen, namelijk 10.34. In totaal staan zaterdagmorgen 29 lopers aan de start verdeeld over vier series. De atleet met de langzaamste persoonlijke tijd is Timi Garstang van de Marshall Islands met een tijd van 12.56.

Verder zijn de tegenstanders van Jurgen afkomstig uit Indonesië, Palau, Tuvalu en Pakistan. Van alle lopers heeft Gerard Kobeane uit Burkina Faso de persoonlijk snelste tijd, 10.29. Het Olympisch record staat op naam van de Jamaicaan Usain Bolt, 9.69. Hij heeft ook het wereldrecord van 9.58 achter zijn naam staan.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April