Hindi-popfestival uitgesteld
03 Aug 2012, 04:00
foto


Composities voor het Hindi-popfestival kunnen tot eind september worden ingediend. Aanvankelijk was midden juli als streefdatum aangegeven. De verruiming van de inleverdatum zou volgens Dinesh Malhoe van Ra-ni Entertainment op verzoek van enkele componisten hebben plaatsgehad.

Veel van de componisten die mee willen dingen naar de beste Hindi-popsong van Suriname zijn schoolgaand. Door de drukke repetitie- en examenperiode van de scholen, hebben ze niet genoeg ruimte gehad om hun teksten af te maken. Met de verruiming van de inschrijfperiode hebben zij nu de vakantieperiode erbij.

Eind oktober zal de organisatie de finale composities bekendmaken en is de finale gepland voor februari 2013. Bij het Hindi-popfestival kunnen tekstschrijvers naast nieuwe composities, ook hun uitgebrachte Hindi-popliederen indienen voor deelname. Maximaal vijftien nummers zullen worden gekozen voor de finaleronde. Ra-ni Entertainment zorgt voor professionele opname in een studie en de videoclips van de liederen.

Het Hindi-popfestival is de Hindi-variant van het Suripopfestival. Met dit evenement wil de organisatie de creativiteit van lokale tekstdichters, Sarnami zangers en muzikanten bevorderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May