Tijdschrift Bhásá na 16 jaar weer uit
31 Jul 2012, 14:00
foto
Jan Soebhag en Audrey Koenders van stichting Bhásá overhandigen minister Soewarto Moestadja een exemplaar van het tijdschrift. (Foto: Biza)


Het tijdschrift voor taal, cultuur en geschiedenis,Bhásá, is na zestien jaar weer uit. De eerste editie kwam op 1 december 1983 uit en na tien jaar, na het vertrek van stichtingsvoorzitter Mustafa Nabibaks, viel het blad stil. Het ‘herboren’ blad wordt voorlopig alleen elektronisch verstrekt.

De culturele werkgroep Bhásá was de voorloper op de Stichting Bhásá, die op 2 juni 1982 is ingeschreven in het stichtingenregister. Gedurende de actieve periode heeft het blad voorzien in de behoefte aan informatie over de taal (Sarnámi en Hindi), cultuur en traditie. Gebrek aan financiële middelen, leidde ertoe dat de uitgave van het blad werd gestaakt.Volgens Jan Soebhag van de stichting ontbreekt vandaag de dag nog steeds de informatie over de Surinaamse talen, culturen, traditie en de geschiedenis bij grote delen van de gemeenschap.

Voor de stichting was dat de drijfveer om het blad nieuw leven in te blazen. Kosteloos zal het blad in binnen- en buitenland worden gedistribueerd. Bhásá is een kwartaalblad. Minister Soewarto Moestadja heeft maandag een exemplaar ontvangen van het blad. Hij zei ingenomen te zijn met de uitgave, waarmee wordt bijgedragen aan onderzoek op het gebied van taal en cultuur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May