Weer brandstichting in Albina
30 Jul 2012, 18:00
foto
Het plafond van dit huis in Albina is afgebrand. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting.


Albina is vandaag wederom opgeschrikt door brandstichting. Ditmaal is het Iena Pompea, die de dans is ontsprongen, doordat niet de hele woning, maar alleen het plafond afbrandde. De rest van het huis bleef gespaard. Pompea was op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis, maar was om een sterfgeval in Paramaribo.

Dochter Hilda Koedai, die enkele percelen verder in de straat woont, vertelt aan Starnieuws dat haar oudere broer, bij het uitbreken van de brand, thuis aan het slapen was. “Op gegeven moment schrok hij wakker van een enorme hitte en sloeg alarm”, zegt Koedai. Ze werd gebeld door haar schoonzus, die achterin op het erf woont. De brand is begonnen in de middelste kamer van de drie slaapkamer tellende betonnen woning. Het vuur is door de broer van Koedai, samen met anderen in bedwang gehouden.

Voetsporen bij raam
Shantiprekash Joeloemsingh, wachtcommandant van Brandweer Albina, zegt dat de melding omstreeks kwart over vier in de ochtend binnenkwam. De brandweer was binnen acht minuten op het brandadres. Ook de politie werd gelijk ingeschakeld. “Daar aangekomen bleek dat in de middelste kamer een matras
en kledingstukken aan het smeulen waren. Dit vuur is toen gedoofd”, zegt de wachtcommandant.

Het plafond van pvc-materiaal is voor het grootste deel afgebrand. Volgens verklaringen van de bewoners gaan de schuiframen van buiten open. “In de omgeving van het raam zijn voetsporen aangetroffen die het vermoeden doen ontstaan dat er iemand daar is geweest,” zegt Joeloemsingh. Volgens hem is het uitgesloten dat de brand in het plafond is ontstaan. “De brandhaard was het matras op het bed, dat dicht bij het raam staat.”

Overeenkomst
Joeloemsingh stelt vast dat in al de andere gevallen van brandstichting, de branden op hetzelfde tijdstip zijn begonnen. De brandweer en de politie zijn bezig met het onderzoek in deze brandkwesties, bevestigt ook onderinspecteur van politie, Raymond Jopoi, chef van dienst te Albina.

De brand van de huurwoning van de 25-jarige Marilva Polisi een week terug aan de Mohamed Joenus Williamweg in Albina, was het gevolg van een ventilator die haar man aan had laten staan. Door oververhitting vatte het apparaat vlam. Polisi verbleef in Paramaribo, terwijl haar man de dag voor de brand naar het binnenland vertrok.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May