LVV herstelt infrastructuur in Coronie en Wageningen
30 Jul 2012, 06:00
foto
Een van de opgeschoonde lozingen in Coronie.


Ruim tachtig procent van de waterwegen en natte infrastructuur van Coronie is aangepakt door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Ook in Wageningen zijn de werkzaamheden reeds begonnen. Onderdirecteur Suresh Algoe zegt aan Starnieuws dat ruim 23 kilometer al opgeschoond en uitgediept is. Het dwars lopende kanaal met een lengte van 9.3 kilometer wordt nu aangepakt. Dit kanaal is dichtgegroeid. Er worden zelfs koeien hier losgelaten die de dam kapot maken.

Nadat op 19 juni een dambreuk was geconstateerd in Coronie is LVV begonnen met de aanpak van de loosleidingen. Minister Hendrik Setrowidjojo gaf de opdracht voor een integrale aanpak. “Ik denk dat na ongeveer 20 dagen het dwarskanaal in Coronie ook opgeleverd kan worden. Daarna zal LVV nabij Burnside dubbelstreng duikers plaatsen met kleppendeksel”, zegt Algoe. De natte infrastructuur is dan helemaal in orde. Ook de wegen worden aangepakt zodat de boeren zonder problemen hun landbouwareaal kunnen bereiken.

In Wageningen is LVV begonnen met het in orde brengen van de infrastructuur. Zaterdag vond de plaatselijke aanwijzing plaats van het resterende werk. In Wageningen zal de infrastructuur optimaal zijn zodat de boeren alle 5000 ha padie kunnen inzaaien. Het is de bedoeling dat alle problemen waarmee de boeren in Wageningen kampen, bij het nieuwe seizoen tot het verleden zullen behoren, zegt Algoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May