Ook Suriname schittert in London
28 Jul 2012, 00:00
foto
Chinyere Pigot draagt trots de Surinaamse vlag tijdens de openingsceremonie. (Foto: Mike Blake/Reuters)


Ook Suriname stond even in het middelpunt van de belangstelling op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in London, vrijdagavond. De Surinaamse Olympische delegatie werd aangekondigd voor een wereldpubliek. In vrolijke Surinaamse kleuren presenteerde de delegatie zich breed lachend. Chinyere Pigot droeg op waardige wijze de vlag.

Koningin Elizabeth II verklaarde de Spelen voor geopend in een stampvol stadion. Over de hele wereld, ook in Suriname, werd de openingsceremonie rechtstreeks uitgezonden. Ruim een miljard mensen hebben naar de televisie gekeken. De Britten pakten flink uit en de wereldberoemde Mr. Bean maakte velen, zoals gebruikelijk, weer aan het lachen. Het grootste sportevenement ter wereld is spectaculair begonnen en duurt tot en met 12 augustus.

Diguan Pigot in actie
Suriname participeert met vijf sporters op de Olympische Spelen op de onderdelen atletiek, zwemmen en badminton. Drie sporters (Kirsten Nieuwendam, Jurgen Themen en Chinyere Pigot) uit deze groep, kwamen in 2008 ook al in actie voor Suriname tijdens de Spelen in Beijing. Diguan Pigot en Virgil Soeroredjo nemen voor het eerst deel aan de Spelen.

Zaterdagmorgen om 07.53 komt de eerste Surinaamse atleet in actie. Diguan Pigot komt in de series uit op de 100 meter breaststroke in heat 1, lane 5. Diguan is als tweede snelste aangemeld in heat 1 volgens de qualifying time (1:05:49) met slechts 4 deelnemers. Zijn optreden zal live te zien zijn op STVS en ATV.

Santosh Gangaram Panday
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May