HI wil keurmerk voor brood
27 Jul 2012, 22:50
foto
Minister Raymond Sapoen luistert naar Carmen Tjin A Djie van de Associatie van Broodfabrikanten. Naast haar zit de voorzitter van de Associatie, Curt van Essen. (Foto: HI-Voorlichting)


De kwaliteit van brood is een zorgpunt voor het ministerie van Handel en Industrie (HI). Daarom wil dit ministerie samen met het Surinaams Standaardenbureau en het ministerie van Volksgezondheid komen tot een keurmerk voor brood op de rekken.

Deze beleidspunten kwamen naar voren vrijdag tijdens een kennismakingsbezoek van de Associatie van Broodfabrikanten aan minister Raymond Sapoen van HI. De vertegenwoordigers van de associatie gaven tijdens dit bezoek aan de doelstellingen van de minister te ondersteunen.

Bakkerijen zijn niet langer vergunningplichtig en nemen steeds in aantal toe. Er zal gewerkt worden aan een minimaal standaardpakket voor deze groep. Zo zal de consument gegarandeerd zijn van veilig en verantwoord bereid brood en banketproducten.
Het ministerie zal een traject uitstippelen, waarbij onder meer de kwestie van labeling en de verpakking van broodproducten ter hand zullen worden genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May