Braziliaanse bendeleider vermoedelijk aangehouden
27 Jul 2012, 17:00
foto
Ferreira Manoel Moura alias Manoelzinho


De Braziliaanse bendeleider Ferreira Manoel Moura alias Manoelzinho (25) is vermoedelijk vandaag aangehouden in een hotel in Macapa, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Amapa. Hij werd gezocht door Surinaamse, Franse en Braziliaanse autoriteiten. Een officiële bevestiging kon nog niet worden gegeven van de aanhouding.

De jeugdige bendeleider wordt ervan verdacht twee Franse militairen te hebben doodgeschoten in juni in de omgeving van Maripasoela in het dorp Dorlin. In Suriname schoot Manoelzinho een landgenoot dood, waarna hij de benen nam. Franse en Surinaamse autoriteiten zaten hem op de hielen, maar de man wist te ontkomen en week via het zuiden van het land uit naar Brazilië.

De nieuwssite fransinsuriname maakt melding van de aanhouding. Manoelzinho wordt ook in Brazilië gezocht voor moord. Hij zou tien moorden op zijn naam hebben staan.

Starnieuws verneemt dat nog enkele zaken geverifieerd moeten worden, voordat officieel kan worden meegedeeld dat de bendeleider en nog enkele andere personen zijn aangehouden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May