Kernen dreigen met juridische stappen tegen hoofdbestuur BEP
26 Jul 2012, 17:05
foto
Kernen van de BEP die achter Diana Pokie en Waldie Ajaiso staan, vandaag voor het gerechtsgebouw. (Foto: Raoul Lith)


Het hoofdbestuur van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft per deurwaardersexploot een brief ontvangen van twintig kernen van de partij. Deze kernen afkomstig uit het district Brokopondo, dreigen het hoofdbestuur voor de rechter te slepen als binnen 14 dagen niet wordt ingegaan op hun eis om te vergaderen en het royement van de BEP-parlementariërs Waldie Ajaiso en Diana Pokie niet wordt teruggedraaid.

De kernen hebben woensdag te Brokopondo in het dorp Brownsweg een massameeting en protestdemonstratie gehouden tot laat in de avond en togen vandaag naar Paramaribo. Zij verzamelden zich voor het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg. Dit als ondersteuning van de parlementariërs die hun royement door het hoofdbestuur aanvechten bij de rechter.

Twee maten
Ook ex-minister Linus Diko was aanwezig om de parlementariërs te ondersteunen. Hij vindt dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) nu met twee maten meet omdat eerder een soortgelijke situatie zich heeft voorgedaan met de politieke organisatie DA-91. toen is een deel ook uitgetreden uit die combinatie, maar is de combinatie niet als uiteengevallen verklaard. “Het Centraal Hoofdstembureau heeft nu waarschijnlijk een andere mening”, zegt Diko aan Starnieuws. De kernen vinden dat het CHS te snel heeft gehandeld om Pokie en Ajaiso te laten terugroepen door de BEP. Volgens hen had het CHS eerst de beslissing van de rechter moeten afwachten.

Pokie en Ajaiso kregen op 23 maart een royementsbrief van de BEP. Pokie deelt mee dat pas nadat BEP-voorzitter Caprino Alendy enkele dagen terug in de media vertelde dat de kernen van Brokopondo goedkeuring aan het royement hebben gegeven, de kernen hiervan iets hebben vernomen. Pokie zegt zich enorm gesterkt te voelen met de protestdemonstraties en is nu meer dan ooit van overtuigd dat zij voor vijf jaar door deze kernen is gekozen om in het parlement zitting te nemen.
In de brief van de kernen aan het hoofdbestuur van de BEP wordt aangegeven dat binnen 14 dagen zij verwachten te worden uitgenodigd voor een gesprek. Ook wordt aangegeven dat de kernen met verbazing uit de media hebben vernomen dat zij toestemming hebben gegeven voor het royement van de twee parlementariërs. Dit terwijl zij nooit zijn uitgenodigd voor een vergadering daartoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May