ABS personeel wil duidelijkheid over cao
26 Jul 2012, 05:00
foto


Het personeel van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) overweegt via vicepresident Robert Ameerali duidelijkheid te krijgen over zijn positie binnen het bedrijf. Het personeel is bezorgd over het lange uitblijven en steeds uitstellen van de onderhandelingen met de directie voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao).

Het ABS is sinds 2006 overgegaan in een stichting. De directie heeft toegezegd dat er in plaats van een overheidssalaris een stichtingssalaris zal worden uitbetaald. Dit is echter na zes jaar niet gebeurd.

Afhankelijk
Onderdirecteur John Sontosoemarto bevestigt tegenover Starnieuws dat er een stichtingssalaris is beloofd. Volgens hem is de directie bezig met de bond. “We zijn wel afhankelijk van wat de regering voor ons heeft omdat we het geld zelf niet kunnen opbrengen”, zegt hij. Volgens Sontosoemarto is er tijd nodig om het ABS daadwerkelijk te laten transformeren in de stichting.

Volgens personeelsleden die liever niet bij naam genoemd willen worden, krijgen zij van binnen als buiten hun werkplek veel complimenten over hun werk. “Maar daarmee zijn wij niet geholpen en kunnen ook niet mee naar de winkel”, zegt een medewerker. Aangegeven wordt dat toen het personeel in 2006 voor de keus werd gesteld mee te gaan als werknemer van de stichting of ambtenaar te blijven, het financieel plaatje er gunstig uitzag en de keus dus snel was gemaakt.
De klacht is ook dat sommige medewerkers wel zijn ingepast in een nieuwe beloningsstructuur terwijl dat niet is gedaan voor een ander deel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May