300 personen uitgevallen, vinden vergoeding census te laag
25 Jul 2012, 00:00
foto


Ruim 300 personen zijn uitgevallen of hebben bewust de training om mee te doen aan de volkstelling van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) de rug toegekeerd. Zij vinden de betaling die het ABS de censusmedewerkers aanbiedt, te weinig en lang niet genoeg om de kosten die worden gemaakt te dekken. Het ABS is met het uitvallen van deze groep genoodzaakt extra personen op te roepen en een training in te lassen.

ABS-medewerker Eartha Groenfelt bevestigt tegenover Starnieuws het uitvallen van de groep, echter weet zij niet precies of dat komt omdat de mensen ontevreden zijn met de aangeboden vergoeding. Volgens haar gaat het om verschillende redenen. Zo hebben sommige uitvallers geen goed overzicht van wat er gedaan moet worden omdat zij ook niet de volledige training hebben gevolgd. “We zijn dan genoodzaakt een extra training in te lassen om te voorkomen dat het veldwerk langer duurt dan gepland”, zegt Groenfelt.

De 300 nieuwe personen worden gerekruteerd uit de groep mensen die in eerste instantie zich hadden opgegeven maar niet in aanmerking zijn gekomen om de training te volgen.
Bij het ABS worden voor de volkstelling van augustus iets meer dan 1700 personen getraind. Het gaat om supervisors, controleurs en tellers. Deze mensen moeten tijdens de census van 7.30 tot 19.30 werken. De meeste van de trainees vinden de vergoeding die ligt tussen de SRD 85 tot SRD 90 per dag niet redelijk. Alleen de supervisors die een dagvergoeding ontvangen van minimaal SRD 90, krijgen iets extra erbij als vervoerstoelage.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May