Unu Pikin houdt boekenmarkt voor kinderen en volwassenen
24 Jul 2012, 22:00
foto
De boekenmarkt van vorig jaar. (Foto: Stichting Unu Pikin)


Stichting Unu Pikin houdt vrijdag een boekenmarkt. Alle kinderenboeken kosten 1 SRD per stuk. Boeken voor volwassenen zijn te koop vanaf 3 SRD per stuk. Terwijl de ouders tussen de boeken kijken, kunnen de kinderen meedoen aan een creatieve activiteit.

Met de boekverkoop wordt geld ingezameld voor verschillende projecten van Stichting Unu Pikin. Scholen en andere instellingen worden op allerlei manieren ondersteund. Er worden tasjes met schoolmaterialen uitgedeeld, kantoorpakketten verdeeld of schoolbibliotheken ondersteund met boeken of de inrichting. Het meubilair voor de bibliotheek wordt in de sociale werkplaats gemaakt. De leesboeken, informatieboeken en computers die in zo’n nieuwe bibliotheek worden geplaatst, komen uit Nederland en worden doorgegeven aan de school.

Op de boekenmarkt zijn boeken te koop die niet zo geschikt zijn voor een schoolbibliotheek, zoals boeken met een slappe kaft, strips voor oudere jeugd en volwassenen, lesboekjes, tijdschriften, handenarbeidboeken, Engelse boeken etc. Deze keer zijn er ook verschillende encyclopedieën te koop en een mooie collectie Surinamistiek. Het gaat onder andere om historische kinderboeken over Suriname, oude lesboekjes en een aantal uitgaven van Oso, meldt de stichting.

De boekenmarkt wordt vrijdag 27 juli gehouden van 14.00 tot 17.00 uur op de locatie van de sociale werkplaats aan De Boerbuitenweg 34.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May